5 باور رایج درباره‌ی شیرهای با ماندگاری بالا | تغذیه سالم

5 باور عادی درباره شیره های با موندگاری بالا

شیره های با موندگاری بالا از بهترین کالاهایی هستن که در شکلای جور واجور بسته بندیای کوچیک و بزرگ واسه کمتر شدن مشکلات مربوط به فساد سریع شیر، در بازار وجود دارن.

سرانه مصرف شیر در ایران تقریباً یه چهارم سرانه مصرف این محصول لبنی پرخاصیت بین اروپایی هاست. وقتی سرانه مصرف شیر و اجناس لبنی در کشوری پایین بیاد، بی دودلی آمار دچار شدن به بعضی از مریضیا از جمله پوکی استخون، کوتاهی قد و پوسیدگی دندون ها در میان مردم اون کشور بالا میره. مریضیایی که هزینه کردن واسه درمان یا پیشگیری از حادتر شدنشون، هزینه هایی به مراتب سنگین تر از خرید اجناس لبنی داره.

درسته که یارانه شیر و لبنیات حذف شده و هر چی مقامات بهداشتی از بحران پایین اومدن سن دچار شدن به بعضی از مریضیا رو با گران و کم شدن مصرف شیر سخن گفتن، صدای شون به گوش دولت نرسید؛ این درست که هوا کم کم گرم می شه و بیرون موندن سبد شیر مغازه ها می تونه باعث فاسد شدن اونا شه و این درست که وقتی می خواین واسه تغذیه بچتون یا خودتون کمی شیر جفت و جور کنین، باید همیشه نگران خراب شدنش باشین، اما هیچ کدوم از اینا دلیلی واسه حذف شیر از رژیم روزانه و آسیب رسوندن به بدنتون نمی شه. شیره های با موندگاری بالا از بهترین کالاهایی هستن که در شکلای جور واجور بسته بندیای کوچیک و بزرگ واسه کمتر شدن مشکلات مربوط به فساد سریع شیر، در بازار وجود دارن. البته بعضی آدما به دلیل باورهای درست و غلط زیادی که درباره این اجناس دارن، از مصرف اونا دوری می کنن. به خاطر همین در این مطلب به بررسی این باورها پراختیم تا خیال شما و خودمون رو از این واسه راحت کنیم.

 

باور اول: شیره های با موندگاری بالا شامل مواد نگه دارنده هستن

غلط. کارخانه هایی که شیره های با موندگاری بالا تولید و به بازار عرضه می کنن، باید واسه افزایش مدت موندگاری اجناس خود، تموم میکروبای موجود در اونا رو از بین ببرن. واسه نابود کردن میکروبا فقط کافیه شیر رو 2 تا 4 ثانیه حدود 130 تا 150 درجه سانتی گراد گرما بدن. با این کار محصول پایانی با گرما دهی بالا استریلیزه می شه و دیگه میکروبی در اون باقی نمی مونه که واسه پیشگیری از رشد اونا به به کار گیری مواد نگه دارنده نیاز باشه. به شیره هایی که با این روش استریلیزه و بسته بندی می شن، «فرادما» هم می گن، پس باور به کار گیری مواد نگه دارنده در شیره های استریلیزه به طور کامل غلطه.

 

باور دوم: ارزش تغذیه ای شیره های با موندگاری بالا از بقیه شیره ها کمتره

غلط. خیلی افراد فکر می کنن وقتی شیر واسه استریلیزه شدن در برابر دمای بالا قرار میگیره، خیلی از ریزمغذیای اون از جمله املاح، پروتئین و ویتامین هاش هم از بین می رن و دیگه نمیشه اون محصول رو یه محصول لبنی به درد بخور و پرخاصیت دونست، اما بهتره بدونین گرما بالا فقط باعث از دست رفتن بعضی ویتامینای حساس به گرما مانند ویتامین C در شیره های استریلیزه می شه. پروتئین و بقیه املاح شیر اصلا در روند استریلیزه کردن از بین نمی رن. حالا خودتون فکرش رو بکنین که هدف شما از مصرف شیر، دریافت ویتامینای مختلفی از جمله ویتامین C هستش یا پروتئین و کلسیم و بقیه املاح؟ با این باور نادرست، نباید دور شیره های استریل رو خط کشید.

از مصرف احتیاجی به جوشوندن ندارن

باور سوم: شیره های با موندگاری بالا رو میشه خارج از یخچال نگهداری کرد

درست. شیره های استریلیزه خالی از هر نوع میکروبی هستن و بسته بندی اونا هم به شکلیه که امکان ورود هیچ گونه نور یا اکسیژنی به داخل اونا وجود نداره؛ پس شما می تونین اونا رو با خیال راحت با خود به محل کار یا حتی مسافرت ببرین و نگران خراب شدنشون هم نباشین. فقط حواستون باشه که بهتره این اجناس رو در برابر تابش مستقیم نور خورشید قرار ندین. اگه هم در پاکت شیر رو باز کردین، حتماً اونو داخل یخچال بذارین و بیشترین حد ظرف مدت 3 روز هم مصرفش کنین. این نکته رو هم یادتون باشه که پاکت این شیره ها از جنس مقواه و اگه زیاد در برابر فشار یا در کنار وسایل تیز و برنده قرار بگیره، ممکنه بترکه و براتون دردسرساز شه.

 

باور چهارم: پوشش آلومینیومی داخل پاکت شیره های با موندگاری بالا، واسه سلامت خطرناکه

غلط. شیره های استریل رو پس از گرما دادن داخل بسته بندیای چندلایه ای (5 تا 6 لایه) می ریزن تا امکان ورود هیچ نوع مواد ثانویه و نور و هوایی به درون اونا وجود نداشته باشه. بسته بندی شیره های استریل شامل مقواهای چندلایه ایه و واسه پیشگیری از انتقال مواد آلاینده و رطوبت بین مواد داخل و خارج از پاکت، روی هر لایه داخلی مقوا رو با یه لایه نازک از آلومینیوم هم می پوشونن. بعضی افراد فکر می کنن این لایه آلومینیومی با مواد موجود در شیر عکس العمل نشون میده و حتی می تونه باعث تغییر رنگ، طعم و کیفیت شیر شه و سلامت افراد رو به خطر بندازه درحالی که یه لایه بسیار نازک از پلاستیک پلی اتیلن بر داخلی ترین لایه آلومینیومی بسته بندی که با شیر در تماسه، کشیده شده تا احتمال ایجاد عکس العمل بین شیر و ورق آلومینیوم به صفر برسه.

 

باور پنجم: شیره های با موندگاری بالا احتیاجی به جوشوندن ندارن

درست. از اونجا که امکان وجود آلودگیای میکروبی در شیره های فله ای و کیسه ای هست، کارشناسان پیشنهاد می کنن واسه نابود کردن آلودگیای احتمالی، در صورت امکان اونا رو قبل از مصرف بجوشونین، اما از مصرف احتیاجی به جوشوندن ندارن، پس اینم یکی دیگه از امتیازات شیره های استریله.


منبع : tebyan.net

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *