5 ادویه ی مناسب زمستان | سبزیجات

ادویه ها مجموعه ای از مواد جور واجور و فرار می باشن که به عنوان افزودنی های رژیمی مورد استفاده قرار می گیرند.

ادویه ها اشکال جور واجور فیتوکمیکال ها هستن که روی هم رفته دارای اثرات آنتی اکسیدانی، کاهش کارکرد آنزیم ها، تحریک سیستم ایمنی، کاهش التهاب و اثرات آنتی باکتریال می باشن. این ترکیبات همه روزه در مقادیر کمی استفاده می شن اما ترکیب اون ها با بزرگ مغذی هایی چون کربوهیدرات ها، چربی ها و پروتئین ها اجازه رو شدن محسوس اون ها رو نمی ده. تحقیقات گذشته نشون دهنده اثرات ادویه جات در سلامتی و مریضی می باشه. مثلا مکمل فلفل قرمز می تونه سرطان کولون رو شدید شدن کنه در حالی که زیره سبز یا فلفل مشکی سرطانزاهای کولون رو سرکوب می کنن.

ترکیبات آنتی اکسیدانی، آنتی موتاژنیک، ضدالتهابی و تقویت کننده های سیستم ایمنی موجود در ادویه ها از راه تاثیر بر کارکرد بخش های موجود در بدن مثل سیستم گوارش، قلبی – عروقی، تنفسی، تولید مثل، اعصاب و بقیه اندام های بدن باعث تاثیر مثبت ادویه جات بر سلامتی می گردند. هم اینکه ترکیبات طبیعی و سنتتیک موجود در این مواد توانایی بستن ترکیبات سرطان زا رو داشته و از رشد سرطان می تونن پیشگیری کنن.

دارچین یه گرم کننده می باشه. واسه پیشگیری از سرما و گرم نگه داشتن دست ها و پاها یی که هر لحظه احساس سرما می کنن انتخاب خوبیه. یه فنجون چای دارچین تشکیل شده از چوب دارچین و یا ریختن یه قاشق چای خوری پودر دارچین تو یه لیوان آب جوش راه خوبی واسه پیشگیری از آنفلوانزا در زمستانه

و اما فصل زمستون بهونه ای واسه انتخاب این موضوع جهت آشنایی خوانندگان عزیز با فواید بعضی از ادویه جات گردید. فصل سرما ادویه های مخصوص به خود رو داره که بسیار پر سود هستن و به گرم کردن بدن در فصل زمستون کمک می کنن. بعضی از ادویه ها از مریضی ها پیشگیری کرده و سود فوق العاده ای دارن.

دارچین

از دید پزشکی، دارچین یه گرم کننده می باشه. واسه پیشگیری از سرما و گرم نگه داشتن دست ها و پاها یی که هر لحظه احساس سرما می کنن انتخاب خوبیه. یه فنجون چای دارچین تشکیل شده از چوب دارچین و یا ریختن یه قاشق چای خوری پودر دارچین تو یه لیوان آب جوش راه خوبی واسه پیشگیری از آنفلوانزا در زمستانه. یه فنجون چای دارچین می تونه درد های قاعدگی رو آروم کنه، درد مفاصل رو آرامش دهد و هم اینکه احساس پری بعد از یه وعده غذایی رو کمتر کنه، کمک به هضم بهتر غذا کنه و از ریفلاکس جلوگیری کنه. مصرف منظم چای دارچین می تونه باعث قوی تر شدن لثه ها شه و خاصیت آنتی اکسیدانی قوی داره. نگفته نمونه در هند از چای دارچین واسه درمان تهوع و استفراغ استفاده می شه. در دوران بارداری و آدمایی که دچار زخم معده یا روده هستن باید از مصرف دارچین دوری شه. چون می تونه باعث ایجاد نشونه هایی شه بدین صورت که سیستم عصبی مرکزی رو تحت تاثیر قرار داده و باعث ایجاد خواب آلودگی و یا افسردگی و در موارد حادتر باعث تاکیکاردی می شه.

هل

جویدن دانه های تازه هل می تونه در هضم بهتر اثر داشته باشه. پودر اون مزه و طعمش رو سریع از دست می دهد در حالی که دانه های هل با پوست می تونه طعم دار و موثرتر باشه. مصرف هل می تونه در کارایی کبد، معده و روده و اشتها به درد بخور باشه. در آلمان از این ادویه واسه آرامش سرفه، برونشیت، کاهش تب، کاهش التهاب دهن و حلق، رفع مشکلات کبد و کیسه صفرا، تقویت سیستم ایمنی و در جهت کاهش عفونت استفاده می شه. در طب سنتی، از هل مانند دارچین در درمان مشکلات گوارشی استفاده می شه. برخلاف دارچین مصرف هل در دوران بارداری خطری نداره و حتی می تونه باعث آرامش مریضی صبحگاهی شه.

 

جوز هندی

در طب سنتی از جوز در درمان اسهال، التهاب غشای موکوسی، نفخ و استفراغ استفاده می شه. در چین از این ادویه واسه آرامش سردرد، کاهش تب، نابود کردن ضعف و ناتوانی استفاده می شه. نگفته نمونه روغن این ادویه جهت کاهش درد های روماتیسمی پیشنهاد می شه.

زیره مشکی

1. علاوه بر خواص دارویی، دانه های زیره ارزش غذایی دارن و شامل نوترینت ها، مینرال هایی چون آهن، مس، کلسیم، پتاسیم، منگنز، سلنیم، روی، منیزیم ، ویتامین های A، E، C و گروه B و آنتی اکسیدان می باشن.

2. دانه های زیره منابع غنی فیبر رژیمی می باشن. 100 گرم اون 38 گرم (اندازه پیشنهاد شده دریافتی روزانه) فیبر بدن رو تامین می کنه.

3. دانه های زیره شامل آنتی اکسیدان های قوی از جمله کاروتن، گزانتین، زآگزانتین می باشه. این ترکیبات از بدن در مقابل رادیکال های آزاد حفاظت می کنن پس بدن رو در مقابل سرطان، عفونت و بقیه مریضی ها محفوظ می دارن.

4. از دانه های زیره جهت درمان سرماخوردگی، برونشیت و سندروم روده تحریک پذیر استفاده می شه.

زنجبیل

زنجبیل یه ادویه س که می تونه واسه درمان خیلی از مشکلات استفاده شه و واسه فصل زمستون می تونه بسیار به درد بخور باشه چون بیشتر در برابر دچار شدن به سرماخوردگی، عفونتای سینوسی و آنفلوانزا هستیم.

میکروبا و ویروسا مسری هستن و مریضی رو به بقیه منتقل می کنن و در مکانی که آدمایی دچار سرماخوردگی باشن، ویروسا می تونن مریضی رو به افراد دیگه منتقل کنن. پیشگیری بهترین کاره و در این صورت 50 درصد از بروز مریضیا کاهش پیدا می کنه؛ اگه افراد قبل اینکه دچار سرماخوردگی شن، بدن خود رو ایمن کنن، از بروز سرماخوردگی پیشگیری کردن. مصرف میوه ها و سبزیا موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می شه هم اینکه استراحت یکی از عوامل مهمیه که ایمنی بدن رو زیاد می کنه؛ کم خوابی هم بر سیستم ایمنی بدن اثر میذاره.

اگه افراد دچار سرماخوردگی شدن، واسه رفع درد و کاهش تب می تونن از جوشونده زنجبیل استفاده کنن.

زنجبیل داروی گیاهی ضد سرماخوردگیه و طبیعتی گرم داره و واسه برطرف کردن مشکلات سرماخوردگی خیلی خوبه. از زنجبیل قطره ای صنعتی ساخته شده که اثر اون بسیار بهتره و سریع جذب می شه.

 

فرآوری: مریم مرادیان نیری


منابع:

دنیای تغذیه – نسرین قاسمی، کارشناس تغذیه

های دکتر – محمد صالحی سورمقی، استاد فارماکولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران

 

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *